I stop when i'm done



Har haft en bra dag idag! Körde spinning innan mitt Boxpass, så har varit i lokalen sen 17:45 ✌️ svettades ordentligt och nu laddar jag med mat!! Mitt liv kretsar seriöst kring mat haha. 

Imorgon är det onsdag vilket innebär att jag instruerar mitt styrkepass och genomlider en halvdan dag innan de. 

Pussar från mig till er!

Svar och kvällsprat

Måste bara fråga, hur kan du o Marcus hålla ihop så länge? Känner du inte att du går miste om din ungdom något? Kram kram :)
 
Det hittar du svar på HÄR. Om jag går miste om min ungdom? Haha nej verkligen inte! Jag gör allt som mina vänner gör, förutom att "haffar" på fest då. Förstår inte riktigt vad det är du syftar på? Om det är just att jag inte haffar/ligger runt ;) Jag trivs hur bra som helst med mitt förhållande och har samtidigt så många sjuka minnen med mina vänner. Sen är jag ju bara 17år, mitt liv har knappt börjat ^^ 
 

 
Måndag och en ny vecka har rullat igång, har inte alls mycket plugg den här veckan så jag lägger fokus på att träna och så småningom börja packa inför Italien. Ikväll har jag varit på gymmet med Marcus och kört rygg & biceps, åkte sedan hem och drack protte innan jag gick iväg och körde yoga. Har verkligen fått upp ögonen för yoga och ska fortsätta varje måndag ^^ 
 
Btw igår färgade jag håret, lite mörkare. Det jag trivs bäst i :)

Mazarinkaka med hallonglasyr



I lördags var jag sugen på att baka något så slängde ihop en mazarinkaka. Alltså denna skapelse, galet god!! 
 

Mördeg
5 dl vetemjöl
200 g 
smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker

Mazarinfyllning
300 g 
mandelmassa
150 g
 smör, rumsvarmt
3 ägg 

Hallonglasyr
ca 20 g hallon, passerade
ca 3 dl florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Kavla ut degen till en cirkel, ca 26 cm i diameter. Eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.

3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.

4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. Jämna till mördegskanten så den får ungefär samma höjd som fyllningen.

5. Grädda kakan i 35–40 min. Låt den kallna helt i formen.

6. Glasyr: Passera hallonen genom en sil så kärnorna silas bort.

7. Blanda florsocker och hallonsåsen till en bredbar glasyr. Tillsätt eventuellt någon droppe mjölk. 

8. Bred ut glasyren på kakan. Ställ den i kylen en stund så glasyren stelnar.

Ät med lättvispad grädde. Den var absolut godast dagen efter, när den stått länge i kylskåp ^^ 

 
Visa fler inlägg