Mazarinkaka med hallonglasyr
I lördags var jag sugen på att baka något så slängde ihop en mazarinkaka. Alltså denna skapelse, galet god!!
Mördeg
5 dl vetemjöl
200 g
smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
Mazarinfyllning
300 g
mandelmassa
150 g
smör, rumsvarmt
3 ägg
Hallonglasyr
ca 20 g hallon, passerade
ca 3 dl florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Kavla ut degen till en cirkel, ca 26 cm i diameter. Eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.
3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.
4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. Jämna till mördegskanten så den får ungefär samma höjd som fyllningen.
5. Grädda kakan i 35–40 min. Låt den kallna helt i formen.
6. Glasyr: Passera hallonen genom en sil så kärnorna silas bort.
7. Blanda florsocker och hallonsåsen till en bredbar glasyr. Tillsätt eventuellt någon droppe mjölk.
8. Bred ut glasyren på kakan. Ställ den i kylen en stund så glasyren stelnar.
Ät med lättvispad grädde. Den var absolut godast dagen efter, när den stått länge i kylskåp ^^
Shit så gott det är med mazariner! Tänk att få smaka en hel kaka! ;D hihi