Julgodis delux
Tryfflar och kolor hör ju julen till. Här i form av Maiannetryfflar och saffranskola, galet goda!
Mariannetryfflar:
30st mariannekarameller
250g mörkchoklad
1dl vispgrädde
Florsocker, vitchoklad eller kakao till garnering.
1. Mixa mariannekaramellerna med stavmixer, till ett fint mjöl.
2. Hacka eller riv chokladen fint.
3. Värm grädden i en kastrull, ta av från plattan och rör den den hackade/rivna chokladen. Tillsätt mariannekrosset och rör till en slät smet.
4. Låt smeten stå i kylskåp ca 1 timme, forma sedan till bollar och rulla i florsocker eller annan garnering.
5. Förvara i kylskåp. Ät och njut :)
30st mariannekarameller
250g mörkchoklad
1dl vispgrädde
Florsocker, vitchoklad eller kakao till garnering.
1. Mixa mariannekaramellerna med stavmixer, till ett fint mjöl.
2. Hacka eller riv chokladen fint.
3. Värm grädden i en kastrull, ta av från plattan och rör den den hackade/rivna chokladen. Tillsätt mariannekrosset och rör till en slät smet.
4. Låt smeten stå i kylskåp ca 1 timme, forma sedan till bollar och rulla i florsocker eller annan garnering.
5. Förvara i kylskåp. Ät och njut :)
Vitchokladtryffel/kola med saffran:
25g smör
3/4dl grädde
en halv påse saffran
300g vit choklad
25g smör
3/4dl grädde
en halv påse saffran
300g vit choklad
1. Klä en form ca 20x20 cm med folie.
2. Hacka eller riv den vita chokladen fint.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädde och saffran, låt koka upp.
4. Tag från värmen tillsätt den vita chokladen och rör tills chokladen smält och allt är väl blandat.
5. Häll i formen och låt stelna i kylen några timmar, skär i lagom stora bitar och förvara i kylskåp!
fränt