Julgodis delux

Tryfflar och kolor hör ju julen till. Här i form av Maiannetryfflar och saffranskola, galet goda! 
 
Mariannetryfflar: 
30st mariannekarameller 
250g mörkchoklad 
1dl vispgrädde 
Florsocker, vitchoklad eller kakao till garnering. 

1. Mixa mariannekaramellerna med stavmixer, till ett fint mjöl. 
2. Hacka eller riv chokladen fint. 
3. Värm grädden i en kastrull, ta av från plattan och rör den den hackade/rivna chokladen. Tillsätt mariannekrosset och rör till en slät smet. 
4. Låt smeten stå i kylskåp ca 1 timme, forma sedan till bollar och rulla i florsocker eller annan garnering. 
5. Förvara i kylskåp. Ät och njut :) 
 
 
Vitchokladtryffel/kola med saffran: 
25g smör 
3/4dl grädde 
en halv påse saffran 
300g vit choklad 
 
1. Klä en form ca 20x20 cm med folie.
2. Hacka eller riv den vita chokladen fint.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädde och saffran, låt koka upp. 
4. Tag från värmen tillsätt den vita chokladen och rör tills chokladen smält och allt är väl blandat. 
5. Häll i formen och låt stelna i kylen några timmar, skär i lagom stora bitar och förvara i kylskåp! 
#1 - - Robex Lundgren:

fränt

#2 - - Linn:

så gott på julen:D